Οι διαιτητικές χρήσεις του Σκόρδου και του Θυμαριού έχουν τις απαρχές τους χιλιάδες χρόνια πριν. Ένας Αιγυπτιακός πάπυρος, που χρονολογείται από το 1500 π.Χ., περιείχε έναν κατάλογο με τις 22 υγιεινές ιδιότητες του σκόρδου. Σήμερα, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργούν αυτές. Το Σκόρδο και το Θυμάρι, τα δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο Forever Garlic-Thyme, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό εργαλείο για τη διατήρηση της καλής υγείας. Όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται, ένζυμα αντιδρούν για να παράγουν ένα ισχυρό στοιχείο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, τα άλλα συστατικά του σκόρδου βοηθούν τον μεταβολισμό να μετατρέψει τα λίπη σε ενέργεια και να προστατέψει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Άλλες υγιεινές ουσίες σε αυτές τις άοσμες κάψουλες περιλαμβάνουν ajoene και λεκιθίνη, που μπορούν να γαλακτοματοποιήσουν τα λίπη. Οι ενώσεις θείου του σκόρδου φαίνεται επίσης ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Το σκόρδο περιέχει ακόμα γερμάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που πιστεύεται ότι βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως και σελήνιο, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο. Το θυμάρι περιέχει Τανίνη, Φαινόλη και Θυμόλη (σαπωνίνες) και άλλα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.